TRINE KANDBORG

REJSEN IGENNEM EKSPERIMENTER

Indimellem kommer tanken - er det mig som har valgt kunsten, eller er det i virkeligheden omvendt. Ihvertfald har jeg fra barn været undersøgende i materialer, farver, former og i at skabe rum. Helt særligt, kan jeg huske engang hvor min mor lige havde købt sugerør i alle mulige smukke farver. Helt tryllebundet af alle de betagende farver dannede jeg de vildeste mønstre i min fantasi, og i al hemmelighed tog jeg et sugerør af hver farve og klippede dem i små stykker. Herefter hældte jeg de små stykker sugerør i et plastikbæger med vand i, og stillede det forsigtigt ind i fryseren. Sugerørene flød jo bare ovenbords, og skabte slet ikke det rum, som jeg havde forestillet mig. Men det er jo essensen i at være kunstner....... At undersøge, eksperimentere, og forestille sig. Nogle gange går det godt, andre gange knapt så godt. Men vejen hen til målet er faktisk det sjoveste, for inde i fantasien kan alt lade sig gøre.

Der var ingen tvivl for mange år siden, da jeg valgte min uddannelse som dekoratør, og sidenhen blomsterbinder. At formgive var mit kald, og naturligt nok var det at tegne også en del af min hverdag på mit arbejde. Da jeg blev introduceret for alvor i maleriets univers af en meget dygtig og karismatisk kunstner, Bente Bressendorf, var det som om alting faldt på plads - det var her jeg hørte hjemme. Kunst for mig er et åndehul i det sensitive. Kunst er et sted hvor jeg kan blive suget ind i en anden verden. Kunst sparker til min fantasi, uanset om jeg er på museum og kigger på andres kunst, eller jeg selv er i proces. 

Inspirationen henter jeg fra alle steder. For det meste kommer inspirationen helt af sig selv når jeg maler. Det er jo så smart indrettet med menneskets hjerne at vi tænker bedst når hænderne er aktive. Hvis jeg skal placere inspirationen et andet sted, er det nok mest musik der inspirerer mig. Det giver mig en helt speciel energi, når jeg hører musik.

 

De næste billeder er:

  • Diplom "Årets Kunstner"
  • Artikler fra forskellige aviser
  • Anmeldelse fra biblioteket
  • Anmeldelse fra Galleri5
  • Anmeldelse fra kunstanmelder Tom Jørgensen fra JyllandsPosten
  • Anmeldelse fra Udstillingsmagasinet Visva
  • Go-Cards udgivet af Udenrigsministeriet.

TRINE KANDBORGGREJS BAKKE 87100 VEJLE +45 26182373 TRINE@KANDBORG.DK