HVEM JEG ER


IMG_20181030_162846.png

Alle penselstrøg er malet med stor kærlighed til kunsten og kunsthistorien. Når malingen bliver lagt på det rene lærred, starter eventyret for mig, for nu kan alt ske. Der bliver spartlet, laseret, ridset, trukket maling af, lagt på igen, så det til sidst danner den helhed jeg gerne vil have. Mange af mine værker kan godt have over 10 lag, før jeg er tilfreds. Her eksperimenteres og arbejdes med akryl, olie, tusch, kul, rust, pigment, ink - Ja, alt hvad der kan give lysfast farve. 


Lyset

Ok - 7 Når lyset indfanges.jpg

“Når lyset indfanges”

I kvantefysikkens inderste univers, sidder forskere og fordyber sig i at stoppe lyset. Det kan være helt svimlende at forestille sig, og det forekommer mig temmelig abstrakt. Derfor optager lyset og lyskilden mig meget når jeg er i den abstrakte proces, og lyset ender for det meste med at være et af de bærende elementer i mine værker. Og når lyset er mit omdrejningspunkt et sted på mit lærred, har jeg hele tiden følgende spørgsmål i mit hoved:

Hvad kan stoppe lyset?

Hvor kan lyset bryde frem?

Hvilket punkt rammer lyset?

Er der et ''rum'', som danner baggrund for lyset?

Hvordan kan lyset fanges?


Eventyr

Sommetider opstår billederne af sig selv, og historierne omkring mig - det være sig alt lige fra eventyrets univers, til digte fra Benny Andersen - sætter sit præg på mit abstrakte billedsprog.


''Når mennesket fortæller''

Jeg interesserer mig for mennesker, individualisme og relationer. Jeg er optaget af menneskets måde at udtrykke sig på, vores oprindelse og mangfoldigheden. Når jeg fordyber mig i motiver med ansigter, søger jeg at få det rette udtryk med intensitet og stemning. Mit billedunivers udspringer sig altid i mødet med begivenhederne i den omgivende virkelighed. Jeg arbejder med at fastholde stemninger, og jeg vil gerne male og tegne alt det der ikke kan siges med ord. Det gælder både de værdifulde ting i livet - og alt det vi som mennesker må tage afstand fra og kæmpe imod.