Hjerneføde

Det abstrakte maleri. Uanset om det er et forsøg på at udregne hvad kunstneren tænkte på imens maleriet blev til, eller det blot giver brændstof til fantasien, så er det skønne ved denne kunstform at hjernen konstant stiller spørgsmål og søger svar. Kan vi bare finde noget der ligner noget genkendeligt, ja så er det som at få en lille gevinst - et lille bolche til hjernen. Men det skønne er også at der ikke er noget facit, hverken for beskueren eller kunstneren.

Herunder ser I en række billeder med abstrakt, hvor mit udgangspunkt er at jeg søger at indfange lyset. Altid dukker disse spørgsmål op i hovedet: Hvad kan stoppe lyset? Hvor kan lyset bryde frem? Hvilket punkt rammer lyset? Er der et ''rum'', som danner baggrund for lyset? Hvordan kan lyset fanges?

På magisk vis opstår ansigterne helt af sig selv i det abstrakte maleri. Måske er det kun fordi jeg er optaget af ansigtets mange former og udtryk, og beskueren med sin egen præference og fantasi ser noget helt helt andet.

Hvad ser du?


Ham her er jeg forelsket i.....

Her er et stykke værktøj, som du højst sandsynligt godt kunne overtale manden til at købe. Den kan godt undværes, men hold nu op hvor gør den bare livet meget nemmere hvis man selv vil ramme sine malerier ind….. Kap og geringsaven. I kærlighedens 5 faser er der: Den romantiske fase, magtkampsfasen, den stabile fase, forpligtelsesfasen og endelig samarbejds - og lyksalighedsfasen. Jeg røg lige ind i magtkampsfasen fra dag 1. Jeg må da også indrømme at det tog noget tid før jeg vandt. Og er nu sprunget direkte over til fase 5, hvilket tyder på et langvarigt forhold :)

Når man har lært hvor meget savklingen fylder (der skulle nogle snit til, før det gik op for mig at jeg skulle huske at påregne savklingens tykkelse), giver den en frihed og en finish, som jeg på ingen måder ville kunne gøre manuelt.

Maskinen kan vinkles til 45 grader, hvilket gør den perfekt til mit behov. Den er en uundværlig følgesvend til hjemmets mange projekter såvel inde som ude, og hvis du ikke allerede har prøvet en kap/geringssav, så går du sandsynligvis glip af noget. Der medfølger desuden en støvpose, men arbejder du indendørs kan det være en god idé at montere en støvsuger, da støvposen nok ikke opsamler mere end ca. 50 % af støvet.

Og psssst: En bonus ved kap og geringssaven er at nu kan du endelig få ordnet fodpanelerne, som har ventet på sig de sidste 5 år. Det kommer til at gå som en leg ;o)Nye tiltag: Kursus på Sjælland og i Egtved

Der har været flere forespørgsler på mine kurser fra Jyllandssiden, men sandelig også fra Sjælland :o) Derfor har jeg i samarbejde med LOF oprettet et kursus over en weekend i Haslev og i Egtved. Datoer for alle lokationer kan I se herunder:

Haslev:

Lørdag d. 19. Oktober og Søndag d. 20. Oktober… kl. 9:00 - 15:00

Egtved

Tirsdag d. 3. September… kl. 16:00 - 18:00 og kl. 18:30 - 20:30

Tirsdag d. 1. Oktober… kl. 16:00 - 18:00 og kl. 18:30 - 20:30

Tirsdag d. 5. November… kl. 16:00 - 18:00 og kl. 18:30 - 20:30

Vejle og Hedensted

Lørdag d. 7. September… kl. 9:00 - 15:00

Lørdag d. 5. Oktober… kl. 9:00 - 15:00

Lørdag d. 2. November… kl. 9:00 - 15:00

Lørdag d. 16. November… kl. 9:00 - 15:00

Lørdag d. 30. November… kl. 9:00 - 15:00

Glæder mig til at se jer :o)

NB: Tilmelding kan kun ske via LOF.

"Maybe September"

Tenorsaxofonisten Scott Hamilton er en af de kunstnere der har givet os utrolig mange lækre ballader. Og bare for at understrege det snart er weekend, så kan man jo lige sætte “Maybe September” på. Det eneste der skulle gøre stemningen fuldendt er en lille skål oliven med et køligt glas hvidvin - og snuppe en swingom med kæresten.

“Maybe September” —- Solgt :o)

Maybe+september.jpg

Sommerens uforpligtende streger

Hvis jeg tog på sommerferie uden muligheden for at male eller tegne, ville mine omgivelser være hårdt prøvet. Derfor er denne her lille bog en lindring/et åndehul i mere end en forstand. Den er en slags dagbog og en skitsebog, hvor jeg efterhånden har rigtig mange oplæg til kommende malerier. Alt hvad der behøves at komme i tasken, er ikke andet end en bog, en smule maling og pensler:


  • Bog: En god gammeldags bundet bog - må absolut ikke være limet, da limen vil blive opløst. Forbered hjemmefra nogle sider påført med Gesso: en slags grunder, som lukker af for at papiret ikke bliver vådt. Gesso kan købes i alle butikker med maling. Vil du spare penge, kan du faktisk også selv lave Gesso….. 1/3 maling, 1/3 almindelig skolelim, og 1/3 babypudder

  • Maling: For at undgå alt for meget vægt til sommerferietasken, brug da nogle små beholdere, såsom krydderiglas eller plastikbeholdere (kan købes i Spejdersport) til at fylde malingen i. Er du fuldstændig hardcore i at blande farver, behøver du jo ikke andre farver end rød, blå, gul, sort, hvid…… Dog ville jeg ALDRIG undvære farven turkis :) Livet er for kort til at blande sig til turkis.

  • Pensler: Lidt af hvert, dvs. brede, tynde og smalle.

  • En lille smule ekstra: En svamp, en spartel, og et lille stykke underlag.


IMG_20190619_115018.jpg

Kan dyr maling betale sig?

Svaret er JA, men med omtanke.

Uden undtagelse, er vi alle nok faldet for at købe den billige maling til en ti’er for 75 ml. Men uden undtagelse vil den kunstner, som vælger at fortsætte med at male også mærke en utilfredshed med farvens mæthed. Og ved farvens mæthed forstås hvor meget, eller hvor lidt lys der trænger igennem, altså farvestof indholdet/pigmentindholdet i malingen. Jo mere pigmentindhold i malingen jo dyrere, og hermed en bedre evne til at dække. Ja, i det her tilfælde hænger pris og kvalitet altså sammen.

Til jer der kan lide at få malingen til at løbe, vil nok have haft den kedelige oplevelse at pigmentet forsvinder, når malingen blandes med vand. Her vil den dyre maling komme til sin ret, for på de nedenstående malerier vil I kunne se hvordan “Golden Fluid”, en akrylbaseret maling, kan bevare sin identitet, trods det har fået lidt vand med sprayflasken. Havde kunstneren nu brugt maling med moderat pigmentindhold, ville de orange “løbere” have fået et grønt udtryk da det er lagt ovenpå et mørkt underlag.

Skal man så bruge den dyre maling overalt på sit lærred? Nej, med tanke for at en flaske på ca 120 ml. ‘‘Golden Fluid” koster fra 110 kr. (farven er afgørende for prisen), vil det blive en ret bekostelig hobby. Malingen skal selvfølgelig bruges hvor det giver mening at bruge den.

Skulpturer klar til Art Nordic messen

For yderligere detaljer: Kig endelig ind på fanen “Skulpturer” under “Mine værker”

Paavirket_2Detalje.jpg

Påvirkning

Et stykke organisk masse er modstykket til ranke pyloner, som påtager sig opgaven at støtte, at være uforanderlige. Med en passende afstand giver de hinanden evnen til at stå. De kan stå, men kan de også modstå? Kommer der ikke en dag, hvor selv de stærkeste søjler vil smuldre?

Grænselandet

Træk vejret. Gør det så godt du kan.

1.2.3

Solen står stærkt mod ruderne, og pludselig ser man det menneske du er. Med pudsekluden har dine maniske bevægelser skabt den smukkeste glans på dit falske display.

1.2.3

Tilbagevendende fyldes stilheden med dine ensomme hemmeligheder. Impulsen og den indre spænding mærkes. Men dit gennemsigtige panser er hærdet, hærdet nok til lige akkurat at modstå det knugende hjerte.

1.2.3

Lad mig se dig. Lad mig se dit nøgne ansigt, hvor alle ord er unødvendige.

Hvor er din smerte?

Når lyset indfanges

Den umiddelbare kunstner

Kan en kunstner som er “gammel” i gårde stadig være intuitiv og male pr. instinkt? For når man har malet i ca 20 år har man jo oparbejdet en præference og erfaring, hvor man præcist ved hvilke farver der gør sig bedst sammen, hvilket jo i teorien gør at man handler derefter - men er det intuitivt? I virkeligheden handler det jo egentlig om “bare at gøre det” og lade kroppen tage over. For når kroppen og hånden tager over, og hjernen slipper kontrollen, så vil der i mange tilfælde opstå noget genialt.

Men “bare at gøre det” kræver en bevidsthed: En kursist (ikke nedenstående maleri’s ejer) kom engang til mig, efter at have haft en malepause i over 20 år, han ville gerne lige have et spark til at komme i gang. Efter jeg spurgte ham hvilken grund der var i den lange malepause, svarede han: “En kunstner skal føle sig inspireret, når han går i gang med at male”. Her håber jeg virkelig han sagde det i sjov, for NEJ det handler ikke kun om at føle sig inspireret. Det kræver selvdisciplin. Det kræver handling. Det kræver at trække sig selv op af sofaen, gå i gang og BARE GØRE DET. Jeg lover jer, at hvis I er bevidste om at tage fat om jeres favorit værktøj, uanset om det er penslen, spartlen eller svampen, så vil der ske noget magisk. Og herigennem kommer inspirationen.

Kunstner: Marianne Andersen

Kunstner: Marianne Andersen

Nye værker klar til messen

For hvert værk der indrammes og klargøres, danser jeg en lille dans. For det betyder at jeg er et skridt videre mod en stand, som jeg vil være bekendt at vise frem på Art Nordic messen d. 5. - 7. April 2019. ALTSÅ, HVOR JEG GLÆDER MIG :) Her er to nye værker som er en del af serien: “Når lyset indfanges”. De måler 50 x 40 cm inkl. ramme med passe-partout ramme.

IMG_20190316_195001.jpg

Signeret artprint

Her males, her tegnes og her printes i stor stil. Alle aktiviteter er kun med øje for at få lavet en flot stand på messen “Art Nordic International”.

“A celebration for the greatest generation”

“A celebration for the greatest generation”

Hende her skal med.

Udover originalen, vil der også være mulighed for at købe et signeret artprint på 30 x 42 cm.

Art Nordic 2019

Med deltagelse af 220 kunstnere på Art Nordic messen fra fredag d. 5. - søndag d. 7. april, vil der være noget for enhver smag. Jeg glæder mig usigeligt til den weekend, både for at vise mit kunst i det offentlige rum, men også for at møde andre kunstnere. Udover nedenstående værk, vil der være meget meget mere på stand nr. 198.

Når+lyset+indfanges+10.jpg

“Når lyset indfanges”

Hvad er din metode?

Nogle kommer for at få vejledning til at komme videre på deres lærred. Nogle kommer for at blive inspireret. Og nogle kommer for at lære nye teknikker. Herunder ser i et fantastisk flot resultat fra kunstneren Birgit Jensen, som netop havde brug for at prøve noget andet end hun plejer. Et fint eksempel på, hvor god en idé det er at kickstarte sig selv, ved at ændre sine vaner. Men en fællesnævner for alle, er at det er kanon hyggeligt - og vi får mange gode samtaler henover kaffen.

3 meter fra jorden

Med sit brede grønne frontparti giver skoven mig tryghed og varme. Den smiler sit skyggesmil, og siger til mig: “Her er ingen grund til at længes, jeg dulmer dig med min hule-effekt. Giver dig søvnen, giver dig stilheden, som slår dine sanser så hårdt at du bedøves. Jeg flimrer dit syn og deponerer dit tankesæt i mit mos.

Aldrig, vil jeg lade dig se havets horisont.

Aldrig, vil jeg lade dig se den spæde sol folde sine farver ud på himlen.

Aldrig, vil jeg lade dig se månens flimrende spil på havets overflade.

Altid, vil jeg invitere dig ind i dybet der hvor eventyret giver brændstof til din fantasi. Mine stærke rødder i skovbunden vil jeg vise, og lade sindbilleder give dig en ny historie.

Jeg har verdens bedste job.

Den rejse i maleriet vi hver især tager, er lige så forskellig som vores base og baggrund vi har i livet. Derfor ville jeg have rigtig svært ved at undervise på andre måder, end jeg gør. Udgangspunktet i min undervisning er individuelt, uanset hvor kursisten er i sin egen process. Det bedste ved det hele, er at jeg får lige så meget ud af det, som kursisten gør. Herunder ser I 3 forskellige malerier, fra 3 forskellige kunstnere, hvoraf den ene er lige startet. Kan du se hvilken? Nej vel :)

"Forandringen"

Forandringen.jpg

Forandringen

Du smukke sommerfugl. Plej dine sårbare vinger, og lad solens varme stråler give dig opdriften til at flyve.

Du smukke sommerfugl. Flyv henover byens fortravlede menneskemængde med de grå tanker. De ser dig ikke, men du ser dem. Du ser den grå masse, som har fortonet sig selv til at være indfanget i normernes love og regler. Tvunget til at danse deres sanseløse dansetrin henover asfalten med den magnetiske kraft af de sugende samtykke-erklæringer, registrerede regnskabsopstillinger, opsigelsesfrister, distraktioner og certificerede overskrifter. Deres formaninger om leveregler går ind i marven på din sjæl, og klemmer på de mest følsomme nervebaner i dine vinger.

Du smukke sommerfugl. Hold takten med dine vingeslag, og sæt dig ikke på den blomst, som nærer dig med dårlig nektar. Det er så banalt så det klodser. For indlysende er det jo, at jeg burde lægge skjold foran dine taktile vinger, og beskytte dig imod ydre impulser.

Du smukke sommerfugl. Vend aldrig tilbage til din puppe. Dine følehorn skal undersøge og vække dine sanser. For når du er i din tilstedeværelse af opfindsomhed og originalitet, er du så fuld af liv.

Trine Kandborg

Godt Nytår

En klog mand sagde til mig, da jeg stolt havde vist min hjemmeside frem: Hvordan skal folk have lyst til at købe dine værker, hvis der ikke er en pris på? Se der ramte han et punkt, jeg slet ikke havde tænkt over……. Lidt pinligt er det jo, når jeg i min baggrund som dekoratør engang talte dunder til mine kunder om gennemsigtighed. Så nu er der priser på samtlige værker :)

Klik på værket, og prisen kommer frem i et andet vindue. Rigtig godt nytår til jer allesammen :)

Min indre pernittengryn

Behovet for at udforske og kombinere materialerne er konstant. Her, efter mange timers snitterrier, som den peditesse-rytter jeg nu engang er, er jeg endelig kommet frem til et resultat jeg godt kan være bekendt. Piben, hovedet og hvorfor piben skal være SÅ “stor”, er en del af et større værk som jeg arbejder med :)

Nye væsner der trænger sig på.

Mange gode timer på værkstedet er det blevet til, hvor lyset indfanges, og de påtrængende væsner virkelig ER påtrængende. Værkerne kan ses i deres fulde størrelse under fanen “Malerier”.

Malekursus i det nye år

Det er en rigtig dejlig fornemmelse i kroppen - ja nærmest euforisk, når mine kursister rykker i mig for datoer til næste sæson. Så har jeg da gjort et eller andet rigtigt :o)

Måske står du og mangler lidt inspiration? Måske har du brug for lidt hjælp til at komme videre med dit maleri. Eller måske synes du bare det er fedest at male i et hyggeligt samvær med andre? Så har du nu muligheden for at melde dig til en af datoerne, der er lagt ind på gruppen “Kreative maledage” inde på Facebook. Det er en lukket gruppe, så derfor skal du blot søge om medlemskab, og jeg vil fluks godkende dig :o) Du kan også bare gå ind på LOF’s hjemmeside og enten søge på mit navn, eller malekursus i Vejle.

Lidt billeder af mine dygtige kursisters malerier, og en smule stemning i total fordybelse. Jeg håber vi ses :o)