Jeg har verdens bedste job.

Den rejse i maleriet vi hver især tager, er lige så forskellig som vores base og baggrund vi har i livet. Derfor ville jeg have rigtig svært ved at undervise på andre måder, end jeg gør. Udgangspunktet i min undervisning er individuelt, uanset hvor kursisten er i sin egen process. Det bedste ved det hele, er at jeg får lige så meget ud af det, som kursisten gør. Herunder ser I 3 forskellige malerier, fra 3 forskellige kunstnere, hvoraf den ene er lige startet. Kan du se hvilken? Nej vel :)

"Forandringen"

Forandringen.jpg

Forandringen

Du smukke sommerfugl. Plej dine sårbare vinger, og lad solens varme stråler give dig opdriften til at flyve.

Du smukke sommerfugl. Flyv henover byens fortravlede menneskemængde med de grå tanker. De ser dig ikke, men du ser dem. Du ser den grå masse, som har fortonet sig selv til at være indfanget i normernes love og regler. Tvunget til at danse deres sanseløse dansetrin henover asfalten med den magnetiske kraft af de sugende samtykke-erklæringer, registrerede regnskabsopstillinger, opsigelsesfrister, distraktioner og certificerede overskrifter. Deres formaninger om leveregler går ind i marven på din sjæl, og klemmer på de mest følsomme nervebaner i dine vinger.

Du smukke sommerfugl. Hold takten med dine vingeslag, og sæt dig ikke på den blomst, som nærer dig med dårlig nektar. Det er så banalt så det klodser. For indlysende er det jo, at jeg burde lægge skjold foran dine taktile vinger, og beskytte dig imod ydre impulser.

Du smukke sommerfugl. Vend aldrig tilbage til din puppe. Dine følehorn skal undersøge og vække dine sanser. For når du er i din tilstedeværelse af opfindsomhed og originalitet, er du så fuld af liv.

Trine Kandborg

Godt Nytår

En klog mand sagde til mig, da jeg stolt havde vist min hjemmeside frem: Hvordan skal folk have lyst til at købe dine værker, hvis der ikke er en pris på? Se der ramte han et punkt, jeg slet ikke havde tænkt over……. Lidt pinligt er det jo, når jeg i min baggrund som dekoratør engang talte dunder til mine kunder om gennemsigtighed. Så nu er der priser på samtlige værker :)

Klik på værket, og prisen kommer frem i et andet vindue. Rigtig godt nytår til jer allesammen :)

Min indre pernittengryn

Behovet for at udforske og kombinere materialerne er konstant. Her, efter mange timers snitterrier, som den peditesse-rytter jeg nu engang er, er jeg endelig kommet frem til et resultat jeg godt kan være bekendt. Piben, hovedet og hvorfor piben skal være SÅ “stor”, er en del af et større værk som jeg arbejder med :)

Nye væsner der trænger sig på.

Mange gode timer på værkstedet er det blevet til, hvor lyset indfanges, og de påtrængende væsner virkelig ER påtrængende. Værkerne kan ses i deres fulde størrelse under fanen “Malerier”.

Malekursus i det nye år

Det er en rigtig dejlig fornemmelse i kroppen - ja nærmest euforisk, når mine kursister rykker i mig for datoer til næste sæson. Så har jeg da gjort et eller andet rigtigt :o)

Måske står du og mangler lidt inspiration? Måske har du brug for lidt hjælp til at komme videre med dit maleri. Eller måske synes du bare det er fedest at male i et hyggeligt samvær med andre? Så har du nu muligheden for at melde dig til en af datoerne, der er lagt ind på gruppen “Kreative maledage” inde på Facebook. Det er en lukket gruppe, så derfor skal du blot søge om medlemskab, og jeg vil fluks godkende dig :o) Du kan også bare gå ind på LOF’s hjemmeside og enten søge på mit navn, eller malekursus i Vejle.

Lidt billeder af mine dygtige kursisters malerier, og en smule stemning i total fordybelse. Jeg håber vi ses :o)

Back to basic

Kender du det, når inspirationen er svær at hente frem? Konstant søgende efter motiver alle vegne, men intet af det giver dig lysten til at skabe. Lige der var jeg i går! Sumpende, kiggede jeg lidt rundt i mit værksted, og fandt min gamle malebog. Fik pludselig lysten til bare at lege med farver i den, og snurre snurre vupti - et oplæg til et nyt maleri er skabt. Yes tilbage på sporet igen :)

Malebog.jpg

De sidste nye malerier

“Når lyset indfanges” hedder disse 2 oliemalerier, og måler 40 x 30 cm. inkl. pass-partout ramme.

Undervisning hos LOF

10 kvinder i et klasselokale, kan for nogle mennesker give et skræmme-billede af et højt støjniveau. Men kære alle fordomme: Pak jeres stereotyp-billeder væk. For her arbejdes med en professionel tilgang til lærredet, hvor fordybelsen har højeste prioritet. Det blev til en vidunderlig dag, med masser af kaffe på kanden og en stemning af hygge.


Maleriet til højre er lavet af dygtige Marianne Andersen

I fordybelsens process

Der findes jo tusindvis af forskellige tilgange til, hvordan man kommer i gang med et stort lærred. En af måderne er at lave et oplæg. Her et abstrakt oplæg til et måske kommende maleri, hvis jeg skulle løbe tør for idéer. Udfordringen er så at fastholde udgangspunktet, for min erfaring siger mig: Det bliver aldrig som planlagt!

  • Billede 1: Det er ikke større end ca. 30 x 40 cm

  • Billede 2: Denne detalje får mig til at tænke på en myresluger :) Hvad ser du?

  • Billede 3: Værket kommer til at bestå af 2 lærreder, men der skal (i det her tilfælde) være en sammenhæng imellem lærrederne.

  • Billede 4: Ansigter popper altid op for mig. Her ser jeg underkæben af et ansigt, hvad ser du?