Kan dyr maling betale sig?

Svaret er JA, men med omtanke.

Uden undtagelse, er vi alle nok faldet for at købe den billige maling til en ti’er for 75 ml. Men uden undtagelse vil den kunstner, som vælger at fortsætte med at male også mærke en utilfredshed med farvens mæthed. Og ved farvens mæthed forstås hvor meget, eller hvor lidt lys der trænger igennem, altså farvestof indholdet/pigmentindholdet i malingen. Jo mere pigmentindhold i malingen jo dyrere, og hermed en bedre evne til at dække. Ja, i det her tilfælde hænger pris og kvalitet altså sammen.

Til jer der kan lide at få malingen til at løbe, vil nok have haft den kedelige oplevelse at pigmentet forsvinder, når malingen blandes med vand. Her vil den dyre maling komme til sin ret, for på de nedenstående malerier vil I kunne se hvordan “Golden Fluid”, en akrylbaseret maling, kan bevare sin identitet, trods det har fået lidt vand med sprayflasken. Havde kunstneren nu brugt maling med moderat pigmentindhold, ville de orange “løbere” have fået et grønt udtryk da det er lagt ovenpå et mørkt underlag.

Skal man så bruge den dyre maling overalt på sit lærred? Nej, med tanke for at en flaske på ca 120 ml. ‘‘Golden Fluid” koster fra 110 kr. (farven er afgørende for prisen), vil det blive en ret bekostelig hobby. Malingen skal selvfølgelig bruges hvor det giver mening at bruge den.

Skulpturer klar til Art Nordic messen

For yderligere detaljer: Kig endelig ind på fanen “Skulpturer” under “Mine værker”

Paavirket_2Detalje.jpg

Påvirkning

Et stykke organisk masse er modstykket til ranke pyloner, som påtager sig opgaven at støtte, at være uforanderlige. Med en passende afstand giver de hinanden evnen til at stå. De kan stå, men kan de også modstå? Kommer der ikke en dag, hvor selv de stærkeste søjler vil smuldre?

Grænselandet

Træk vejret. Gør det så godt du kan.

1.2.3

Solen står stærkt mod ruderne, og pludselig ser man det menneske du er. Med pudsekluden har dine maniske bevægelser skabt den smukkeste glans på dit falske display.

1.2.3

Tilbagevendende fyldes stilheden med dine ensomme hemmeligheder. Impulsen og den indre spænding mærkes. Men dit gennemsigtige panser er hærdet, hærdet nok til lige akkurat at modstå det knugende hjerte.

1.2.3

Lad mig se dig. Lad mig se dit nøgne ansigt, hvor alle ord er unødvendige.

Hvor er din smerte?

Når lyset indfanges

Den umiddelbare kunstner

Kan en kunstner som er “gammel” i gårde stadig være intuitiv og male pr. instinkt? For når man har malet i ca 20 år har man jo oparbejdet en præference og erfaring, hvor man præcist ved hvilke farver der gør sig bedst sammen, hvilket jo i teorien gør at man handler derefter - men er det intuitivt? I virkeligheden handler det jo egentlig om “bare at gøre det” og lade kroppen tage over. For når kroppen og hånden tager over, og hjernen slipper kontrollen, så vil der i mange tilfælde opstå noget genialt.

Men “bare at gøre det” kræver en bevidsthed: En kursist (ikke nedenstående maleri’s ejer) kom engang til mig, efter at have haft en malepause i over 20 år, han ville gerne lige have et spark til at komme i gang. Efter jeg spurgte ham hvilken grund der var i den lange malepause, svarede han: “En kunstner skal føle sig inspireret, når han går i gang med at male”. Her håber jeg virkelig han sagde det i sjov, for NEJ det handler ikke kun om at føle sig inspireret. Det kræver selvdisciplin. Det kræver handling. Det kræver at trække sig selv op af sofaen, gå i gang og BARE GØRE DET. Jeg lover jer, at hvis I er bevidste om at tage fat om jeres favorit værktøj, uanset om det er penslen, spartlen eller svampen, så vil der ske noget magisk. Og herigennem kommer inspirationen.

Kunstner: Marianne Andersen

Kunstner: Marianne Andersen

Nye værker klar til messen

For hvert værk der indrammes og klargøres, danser jeg en lille dans. For det betyder at jeg er et skridt videre mod en stand, som jeg vil være bekendt at vise frem på Art Nordic messen d. 5. - 7. April 2019. ALTSÅ, HVOR JEG GLÆDER MIG :) Her er to nye værker som er en del af serien: “Når lyset indfanges”. De måler 50 x 40 cm inkl. ramme med passe-partout ramme.

IMG_20190316_195001.jpg

Signeret artprint

Her males, her tegnes og her printes i stor stil. Alle aktiviteter er kun med øje for at få lavet en flot stand på messen “Art Nordic International”.

“A celebration for the greatest generation”

“A celebration for the greatest generation”

Hende her skal med.

Udover originalen, vil der også være mulighed for at købe et signeret artprint på 30 x 42 cm.

Art Nordic 2019

Med deltagelse af 220 kunstnere på Art Nordic messen fra fredag d. 5. - søndag d. 7. april, vil der være noget for enhver smag. Jeg glæder mig usigeligt til den weekend, både for at vise mit kunst i det offentlige rum, men også for at møde andre kunstnere. Udover nedenstående værk, vil der være meget meget mere på stand nr. 198.

Når+lyset+indfanges+10.jpg

“Når lyset indfanges”

Hvad er din metode?

Nogle kommer for at få vejledning til at komme videre på deres lærred. Nogle kommer for at blive inspireret. Og nogle kommer for at lære nye teknikker. Herunder ser i et fantastisk flot resultat fra kunstneren Birgit Jensen, som netop havde brug for at prøve noget andet end hun plejer. Et fint eksempel på, hvor god en idé det er at kickstarte sig selv, ved at ændre sine vaner. Men en fællesnævner for alle, er at det er kanon hyggeligt - og vi får mange gode samtaler henover kaffen.

3 meter fra jorden

Med sit brede grønne frontparti giver skoven mig tryghed og varme. Den smiler sit skyggesmil, og siger til mig: “Her er ingen grund til at længes, jeg dulmer dig med min hule-effekt. Giver dig søvnen, giver dig stilheden, som slår dine sanser så hårdt at du bedøves. Jeg flimrer dit syn og deponerer dit tankesæt i mit mos.

Aldrig, vil jeg lade dig se havets horisont.

Aldrig, vil jeg lade dig se den spæde sol folde sine farver ud på himlen.

Aldrig, vil jeg lade dig se månens flimrende spil på havets overflade.

Altid, vil jeg invitere dig ind i dybet der hvor eventyret giver brændstof til din fantasi. Mine stærke rødder i skovbunden vil jeg vise, og lade sindbilleder give dig en ny historie.

Jeg har verdens bedste job.

Den rejse i maleriet vi hver især tager, er lige så forskellig som vores base og baggrund vi har i livet. Derfor ville jeg have rigtig svært ved at undervise på andre måder, end jeg gør. Udgangspunktet i min undervisning er individuelt, uanset hvor kursisten er i sin egen process. Det bedste ved det hele, er at jeg får lige så meget ud af det, som kursisten gør. Herunder ser I 3 forskellige malerier, fra 3 forskellige kunstnere, hvoraf den ene er lige startet. Kan du se hvilken? Nej vel :)

"Forandringen"

Forandringen.jpg

Forandringen

Du smukke sommerfugl. Plej dine sårbare vinger, og lad solens varme stråler give dig opdriften til at flyve.

Du smukke sommerfugl. Flyv henover byens fortravlede menneskemængde med de grå tanker. De ser dig ikke, men du ser dem. Du ser den grå masse, som har fortonet sig selv til at være indfanget i normernes love og regler. Tvunget til at danse deres sanseløse dansetrin henover asfalten med den magnetiske kraft af de sugende samtykke-erklæringer, registrerede regnskabsopstillinger, opsigelsesfrister, distraktioner og certificerede overskrifter. Deres formaninger om leveregler går ind i marven på din sjæl, og klemmer på de mest følsomme nervebaner i dine vinger.

Du smukke sommerfugl. Hold takten med dine vingeslag, og sæt dig ikke på den blomst, som nærer dig med dårlig nektar. Det er så banalt så det klodser. For indlysende er det jo, at jeg burde lægge skjold foran dine taktile vinger, og beskytte dig imod ydre impulser.

Du smukke sommerfugl. Vend aldrig tilbage til din puppe. Dine følehorn skal undersøge og vække dine sanser. For når du er i din tilstedeværelse af opfindsomhed og originalitet, er du så fuld af liv.

Trine Kandborg

Godt Nytår

En klog mand sagde til mig, da jeg stolt havde vist min hjemmeside frem: Hvordan skal folk have lyst til at købe dine værker, hvis der ikke er en pris på? Se der ramte han et punkt, jeg slet ikke havde tænkt over……. Lidt pinligt er det jo, når jeg i min baggrund som dekoratør engang talte dunder til mine kunder om gennemsigtighed. Så nu er der priser på samtlige værker :)

Klik på værket, og prisen kommer frem i et andet vindue. Rigtig godt nytår til jer allesammen :)

Min indre pernittengryn

Behovet for at udforske og kombinere materialerne er konstant. Her, efter mange timers snitterrier, som den peditesse-rytter jeg nu engang er, er jeg endelig kommet frem til et resultat jeg godt kan være bekendt. Piben, hovedet og hvorfor piben skal være SÅ “stor”, er en del af et større værk som jeg arbejder med :)

Nye væsner der trænger sig på.

Mange gode timer på værkstedet er det blevet til, hvor lyset indfanges, og de påtrængende væsner virkelig ER påtrængende. Værkerne kan ses i deres fulde størrelse under fanen “Malerier”.

Malekursus i det nye år

Det er en rigtig dejlig fornemmelse i kroppen - ja nærmest euforisk, når mine kursister rykker i mig for datoer til næste sæson. Så har jeg da gjort et eller andet rigtigt :o)

Måske står du og mangler lidt inspiration? Måske har du brug for lidt hjælp til at komme videre med dit maleri. Eller måske synes du bare det er fedest at male i et hyggeligt samvær med andre? Så har du nu muligheden for at melde dig til en af datoerne, der er lagt ind på gruppen “Kreative maledage” inde på Facebook. Det er en lukket gruppe, så derfor skal du blot søge om medlemskab, og jeg vil fluks godkende dig :o) Du kan også bare gå ind på LOF’s hjemmeside og enten søge på mit navn, eller malekursus i Vejle.

Lidt billeder af mine dygtige kursisters malerier, og en smule stemning i total fordybelse. Jeg håber vi ses :o)

Back to basic

Kender du det, når inspirationen er svær at hente frem? Konstant søgende efter motiver alle vegne, men intet af det giver dig lysten til at skabe. Lige der var jeg i går! Sumpende, kiggede jeg lidt rundt i mit værksted, og fandt min gamle malebog. Fik pludselig lysten til bare at lege med farver i den, og snurre snurre vupti - et oplæg til et nyt maleri er skabt. Yes tilbage på sporet igen :)

Malebog.jpg

De sidste nye malerier

“Når lyset indfanges” hedder disse 2 oliemalerier, og måler 40 x 30 cm. inkl. pass-partout ramme.

Undervisning hos LOF

10 kvinder i et klasselokale, kan for nogle mennesker give et skræmme-billede af et højt støjniveau. Men kære alle fordomme: Pak jeres stereotyp-billeder væk. For her arbejdes med en professionel tilgang til lærredet, hvor fordybelsen har højeste prioritet. Det blev til en vidunderlig dag, med masser af kaffe på kanden og en stemning af hygge.


Maleriet til højre er lavet af dygtige Marianne Andersen

I fordybelsens process

Der findes jo tusindvis af forskellige tilgange til, hvordan man kommer i gang med et stort lærred. En af måderne er at lave et oplæg. Her et abstrakt oplæg til et måske kommende maleri, hvis jeg skulle løbe tør for idéer. Udfordringen er så at fastholde udgangspunktet, for min erfaring siger mig: Det bliver aldrig som planlagt!

  • Billede 1: Det er ikke større end ca. 30 x 40 cm

  • Billede 2: Denne detalje får mig til at tænke på en myresluger :) Hvad ser du?

  • Billede 3: Værket kommer til at bestå af 2 lærreder, men der skal (i det her tilfælde) være en sammenhæng imellem lærrederne.

  • Billede 4: Ansigter popper altid op for mig. Her ser jeg underkæben af et ansigt, hvad ser du?