Min indre pernittengryn

Behovet for at udforske og kombinere materialerne er konstant. Her, efter mange timers snitterrier, som den peditesse-rytter jeg nu engang er, er jeg endelig kommet frem til et resultat jeg godt kan være bekendt. Piben, hovedet og hvorfor piben skal være SÅ “stor”, er en del af et større værk som jeg arbejder med :)

Nye væsner der trænger sig på.

Mange gode timer på værkstedet er det blevet til, hvor lyset indfanges, og de påtrængende væsner virkelig ER påtrængende. Værkerne kan ses i deres fulde størrelse under fanen “Malerier”.

Malekursus i det nye år

Det er en rigtig dejlig fornemmelse i kroppen - ja nærmest euforisk, når mine kursister rykker i mig for datoer til næste sæson. Så har jeg da gjort et eller andet rigtigt :o)

Måske står du og mangler lidt inspiration? Måske har du brug for lidt hjælp til at komme videre med dit maleri. Eller måske synes du bare det er fedest at male i et hyggeligt samvær med andre? Så har du nu muligheden for at melde dig til en af datoerne, der er lagt ind på gruppen “Kreative maledage” inde på Facebook. Det er en lukket gruppe, så derfor skal du blot søge om medlemskab, og jeg vil fluks godkende dig :o) Du kan også bare gå ind på LOF’s hjemmeside og enten søge på mit navn, eller malekursus i Vejle.

Lidt billeder af mine dygtige kursisters malerier, og en smule stemning i total fordybelse. Jeg håber vi ses :o)

Back to basic

Kender du det, når inspirationen er svær at hente frem? Konstant søgende efter motiver alle vegne, men intet af det giver dig lysten til at skabe. Lige der var jeg i går! Sumpende, kiggede jeg lidt rundt i mit værksted, og fandt min gamle malebog. Fik pludselig lysten til bare at lege med farver i den, og snurre snurre vupti - et oplæg til et nyt maleri er skabt. Yes tilbage på sporet igen :)

Malebog.jpg

De sidste nye malerier

“Når lyset indfanges” hedder disse 2 oliemalerier, og måler 40 x 30 cm. inkl. pass-partout ramme.

Undervisning hos LOF

10 kvinder i et klasselokale, kan for nogle mennesker give et skræmme-billede af et højt støjniveau. Men kære alle fordomme: Pak jeres stereotyp-billeder væk. For her arbejdes med en professionel tilgang til lærredet, hvor fordybelsen har højeste prioritet. Det blev til en vidunderlig dag, med masser af kaffe på kanden og en stemning af hygge.


Maleriet til højre er lavet af dygtige Marianne Andersen

I fordybelsens process

Der findes jo tusindvis af forskellige tilgange til, hvordan man kommer i gang med et stort lærred. En af måderne er at lave et oplæg. Her et abstrakt oplæg til et måske kommende maleri, hvis jeg skulle løbe tør for idéer. Udfordringen er så at fastholde udgangspunktet, for min erfaring siger mig: Det bliver aldrig som planlagt!

  • Billede 1: Det er ikke større end ca. 30 x 40 cm

  • Billede 2: Denne detalje får mig til at tænke på en myresluger :) Hvad ser du?

  • Billede 3: Værket kommer til at bestå af 2 lærreder, men der skal (i det her tilfælde) være en sammenhæng imellem lærrederne.

  • Billede 4: Ansigter popper altid op for mig. Her ser jeg underkæben af et ansigt, hvad ser du?