"Forandringen"

Forandringen.jpg

Forandringen

Du smukke sommerfugl. Plej dine sårbare vinger, og lad solens varme stråler give dig opdriften til at flyve.

Du smukke sommerfugl. Flyv henover byens fortravlede menneskemængde med de grå tanker. De ser dig ikke, men du ser dem. Du ser den grå masse, som har fortonet sig selv til at være indfanget i normernes love og regler. Tvunget til at danse deres sanseløse dansetrin henover asfalten med den magnetiske kraft af de sugende samtykke-erklæringer, registrerede regnskabsopstillinger, opsigelsesfrister, distraktioner og certificerede overskrifter. Deres formaninger om leveregler går ind i marven på din sjæl, og klemmer på de mest følsomme nervebaner i dine vinger.

Du smukke sommerfugl. Hold takten med dine vingeslag, og sæt dig ikke på den blomst, som nærer dig med dårlig nektar. Det er så banalt så det klodser. For indlysende er det jo, at jeg burde lægge skjold foran dine taktile vinger, og beskytte dig imod ydre impulser.

Du smukke sommerfugl. Vend aldrig tilbage til din puppe. Dine følehorn skal undersøge og vække dine sanser. For når du er i din tilstedeværelse af opfindsomhed og originalitet, er du så fuld af liv.

Trine Kandborg