Den umiddelbare kunstner

Kan en kunstner som er “gammel” i gårde stadig være intuitiv og male pr. instinkt? For når man har malet i ca 20 år har man jo oparbejdet en præference og erfaring, hvor man præcist ved hvilke farver der gør sig bedst sammen, hvilket jo i teorien gør at man handler derefter - men er det intuitivt? I virkeligheden handler det jo egentlig om “bare at gøre det” og lade kroppen tage over. For når kroppen og hånden tager over, og hjernen slipper kontrollen, så vil der i mange tilfælde opstå noget genialt.

Men “bare at gøre det” kræver en bevidsthed: En kursist (ikke nedenstående maleri’s ejer) kom engang til mig, efter at have haft en malepause i over 20 år, han ville gerne lige have et spark til at komme i gang. Efter jeg spurgte ham hvilken grund der var i den lange malepause, svarede han: “En kunstner skal føle sig inspireret, når han går i gang med at male”. Her håber jeg virkelig han sagde det i sjov, for NEJ det handler ikke kun om at føle sig inspireret. Det kræver selvdisciplin. Det kræver handling. Det kræver at trække sig selv op af sofaen, gå i gang og BARE GØRE DET. Jeg lover jer, at hvis I er bevidste om at tage fat om jeres favorit værktøj, uanset om det er penslen, spartlen eller svampen, så vil der ske noget magisk. Og herigennem kommer inspirationen.

Kunstner: Marianne Andersen

Kunstner: Marianne Andersen