Kan dyr maling betale sig?

Svaret er JA, men med omtanke.

Uden undtagelse, er vi alle nok faldet for at købe den billige maling til en ti’er for 75 ml. Men uden undtagelse vil den kunstner, som vælger at fortsætte med at male også mærke en utilfredshed med farvens mæthed. Og ved farvens mæthed forstås hvor meget, eller hvor lidt lys der trænger igennem, altså farvestof indholdet/pigmentindholdet i malingen. Jo mere pigmentindhold i malingen jo dyrere, og hermed en bedre evne til at dække. Ja, i det her tilfælde hænger pris og kvalitet altså sammen.

Til jer der kan lide at få malingen til at løbe, vil nok have haft den kedelige oplevelse at pigmentet forsvinder, når malingen blandes med vand. Her vil den dyre maling komme til sin ret, for på de nedenstående malerier vil I kunne se hvordan “Golden Fluid”, en akrylbaseret maling, kan bevare sin identitet, trods det har fået lidt vand med sprayflasken. Havde kunstneren nu brugt maling med moderat pigmentindhold, ville de orange “løbere” have fået et grønt udtryk da det er lagt ovenpå et mørkt underlag.

Skal man så bruge den dyre maling overalt på sit lærred? Nej, med tanke for at en flaske på ca 120 ml. ‘‘Golden Fluid” koster fra 110 kr. (farven er afgørende for prisen), vil det blive en ret bekostelig hobby. Malingen skal selvfølgelig bruges hvor det giver mening at bruge den.