Hjerneføde

Det abstrakte maleri. Uanset om det er et forsøg på at udregne hvad kunstneren tænkte på imens maleriet blev til, eller det blot giver brændstof til fantasien, så er det skønne ved denne kunstform at hjernen konstant stiller spørgsmål og søger svar. Kan vi bare finde noget der ligner noget genkendeligt, ja så er det som at få en lille gevinst - et lille bolche til hjernen. Men det skønne er også at der ikke er noget facit, hverken for beskueren eller kunstneren.

Herunder ser I en række billeder med abstrakt, hvor mit udgangspunkt er at jeg søger at indfange lyset. Altid dukker disse spørgsmål op i hovedet: Hvad kan stoppe lyset? Hvor kan lyset bryde frem? Hvilket punkt rammer lyset? Er der et ''rum'', som danner baggrund for lyset? Hvordan kan lyset fanges?

På magisk vis opstår ansigterne helt af sig selv i det abstrakte maleri. Måske er det kun fordi jeg er optaget af ansigtets mange former og udtryk, og beskueren med sin egen præference og fantasi ser noget helt helt andet.

Hvad ser du?